Półksiężyce z marmoladą
Ciasto;
0.5 kg mąki
2 łyżeczki cukru waniliowego.
250 g masła
1 szklanka gęstej śmietany
Dodatkowo przygotować twardą marmoladę.
Przygotowanie:
Wszystkie składniki ciasta posiekać. Następnie ciasto zagnieść, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godziną.
Po tym cazsie rozwałkować cienko na posypanej mąką stolnicy.
Szklanką wykrawać kółka, nałożyć łyżeczkę marmolady i przełożyć na kształt półksiężyca.
Każde ciastko zamoczyć w białku i cukrze.
Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Tutaj są podane przepisy na inne ciasteczka ;
Kakaowe ciasteczka z rękawa cukierniczego
Rogaliki krucho drożdżowe z marmoladą
Pierożki drożdżowe bez wyrastania