Półksiężyce z marmoladą

Ciasto;
0.5 kg mąki
2 łyżeczki cukru waniliowego.
250 g masła
1 szklanka gęstej śmietany

Dodatkowo przygotować twardą marmoladę.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki ciasta posiekać. Następnie ciasto zagnieść, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 1 godziną.
Po tym cazsie rozwałkować cienko na posypanej mąką stolnicy.
Szklanką wykrawać kółka, nałożyć łyżeczkę marmolady i przełożyć na kształt półksiężyca.
Każde ciastko zamoczyć w białku i cukrze.
Piec około 20 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Tutaj są podane przepisy na inne ciasteczka ;

Rożki orzechowe

Kakaowe ciasteczka z rękawa cukierniczego

Kokosanki

Ślimaczki

Pierniki

Orzechowe ule

Kruche babeczki

Rogaliki krucho drożdżowe z marmoladą

Ciasteczka spiralki

Obcięte paluchy

Ciasteczka pieczarki

Ciasteczka kokosowe

Ciasteczka maślane

Anyżki

Ciasteczka jak biszkopciki

Ciasteczka różyczki

Pierożki drożdżowe bez wyrastania