O mnie

 

Jestem Górnoślązaczką z dziada pradziada, i przeszłam już na wcześniejszą emeryturę.

Przez wszystkie lata pracy zawodowej byłam tokarzem, i zajmowałam się obróbką metali w zakładzie hutniczym, najpierw na tokarce, potem na strugarce poziomej i pionowej.

Jednak moją prawdziwą życiową pasją jest gotowanie, najbardziej lubię piec ciasta tortowe, a wymyślanie różnych nowych potraw jest moim hobby.

Moja przygoda w kuchni zaczęła się już we wczesnej młodości, lubiłam jeździć w wakacje na kolonie letnie jako pomoc kuchenna, przyjemność sprawiało mi również gotowanie na różnych uroczystościach.

Lubię dania niedrogie i proste w przygotowaniu, nie znoszę natomiast owoców morza.

Mam ogromne poczucie humoru i jestem bardzo  szczera (czasem aż za bardzo )

Większość podanych przepisów znajduje się również na stronie Nasz Rybnik

Przepisy można również znaleźć co tydzień w raciborskim tygodniku ” Nasz Racibórz” który jest również dostępny w wersji internetowej na tej stronie Nasz Racibórz

Ważne;

Do pieczenia używam zawsze szklanki o pojemności 250 ml.