Kontakt

Wszystkie zdjęcia na blogu są moją własnością. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez mojej zgody, są one chronione ustawą o prawach autorskich.

 

 

Aby skontaktować się ze mną, napisz na adres ;

weronikachi@interia.pl

  • alina

    Witam chciałam zapytać jak pani robi mase marcypanową dziekuje i pozdrawiam

    • Weronika Chilmon

      Aby zrobić marcepan potrzeba tyle samo migdałów i cukru pudru
      125 g migdałów
      125 g cukru pudru
      30 ml Rumu ( lub Amaretto)
      1/2 łyżeczki aromatu migdałowego

      Migdały zalać wrzątkiem, wystudzić, obrać ze skórki i wysuszyć
      Obrane migdały partiami bardzo drobno zmiksować w malakserze lub blenderze ( pod koniec miksowania powinny być tłuste i się lepić.
      Następnie do zmielonych migdałów dodać aromat, rum i cukier puder
      Na koniec wyłożyć masę na stolnicę masę na stolnicę i wyrabiać ręcznie.
      Z tej porcji otrzymamy 250 g masy marcepanowej

  • Adam K. POdgórski

    Weronika
    Czy nasz prosty przepis na pizze

  • Jan

    Mam pytanie, jak sprawuje się maszynka ETA, gdyż chciałbym kupić żonie? Z góry dziękuję za odpowiedź

    • Weronika Chilmon

      Odpisałam Panu w poczcie elektronicznej.