Kontakt

Aby skontaktować się ze mną, wypełnij poniższy formularz:

[contact-form][contact-field label=’Imię’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’Adres e-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Treść’ type=’textarea’ required=’1’/]


[/contact-form]

4 komentarze

  1. alina pisze:

    Witam chciałam zapytać jak pani robi mase marcypanową dziekuje i pozdrawiam

    • Weronika Chilmon pisze:

      Aby zrobić marcepan potrzeba tyle samo migdałów i cukru pudru
      125 g migdałów
      125 g cukru pudru
      30 ml Rumu ( lub Amaretto)
      1/2 łyżeczki aromatu migdałowego

      Migdały zalać wrzątkiem, wystudzić, obrać ze skórki i wysuszyć
      Obrane migdały partiami bardzo drobno zmiksować w malakserze lub blenderze ( pod koniec miksowania powinny być tłuste i się lepić.
      Następnie do zmielonych migdałów dodać aromat, rum i cukier puder
      Na koniec wyłożyć masę na stolnicę masę na stolnicę i wyrabiać ręcznie.
      Z tej porcji otrzymamy 250 g masy marcepanowej

  2. Adam K. POdgórski pisze:

    Weronika
    Czy nasz prosty przepis na pizze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*