Rolady schabowe z kiszoną kapustą i wędzonym boczkiem
Do farszu można dodać szczyptę mielonego kminku i ziela angielskiego.
4 – 5 plastrów wieprzowego schabu
Farsz;
150 g chudego wędzonego boczku
300 g odciśniętej kapusty kiszonej
1 duża cebula
1 łyżeczka przyprawy do zup w płynie
pieprz
sól
Kotlety rozbić na cienkie płaty i lekko oprószyć solą.
Boczek pokroić w kostkę i wytopić, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć aż cebula się zrumieni.
Posiekaną surową kapustę wymieszać z boczkiem i cebulą, doprawić przyprawą do zup oraz pieprzem.
Farsz nakładać na rozbite płaty, zawinąć i obwiązać bawełnianą nicią.
Smażyć na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron, po czym dusić do miękkości pod przykryciem ( podlewając czasami wodą )
Polecam również;
Schab faszerowany mielonym mięsem, pieczarkami i papryką
Rolady ze świeżą kapustą i pieczarkami
Roladki schabowe z mieszanką chińską
Roladki z oscypkiem i żurawiną w formie do muffinek
Rolady z karczku ze szpinakiem
Schabowe muffinki z mielonym mięsem