Bułeczki z warzywami i serem

Bułeczki

 

Ciasto;
3,5 szklanki mąki
10 g suszonych drożdży
1 szklanka letniej wody
1 łyżeczka soli
80 ml oleju
1 łyżeczka cukru
1 jajko

Wszystkie składniki ciasta zagnieść na gładkie i elastyczne ciasto,po czym przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na około 45 minut.
Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy i dzielimy na około 15 części.
Każdą część rozwałkować,nałożyć farsz i zlepić.
Układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym(zlepioną częścią do dołu)
Bułki można dodatkowo posmarować roztrzepanym jajkiem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na około 15 minut(aż zrobią się rumiane)

Farsz;
120 g sera camembert
100 g potartego sera żółtego
100 g sera topionego
2 posiekane ząbki czosnku
0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
parę różyczek ugotowanego brokuła
1 mała ugotowana marchewka (niekoniecznie)

Ser camembert oraz ugotowaną marchewkę pokroić w kosteczkę,dodać pozostałe składniki,wymieszać.