Krokiety z farszem orientalnym

Krokiety na smak orientalny1

 

Naleśniki;

4 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml )

3 duże jaja

4 – 5 łyżek oleju

3 szklanki wody

3 szklanki mleka

Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 0,5 godziny.

Odlać 150 ml ciasta naleśnikowego (do panierowania)

Z pozostałego ciasta usmażyć naleśniki (przed smażeniem pierwszego naleśnika wysmarować patelnię olejem)

 

Farsz;

1 kg piersi z kurczaka

750 g mrożonej mieszanki chińskiej

0,5 łyżeczki mielonego imbiru

1,5 łyżeczki pieprzu ziołowego

1,5 łyżeczki soli

1 łyżka sosu sojowego

Piersi pokroić w drobną kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.

Do podsmażonego mięsa wsypać mrożone warzywa oraz przyprawy.

Całość smażyć do miękkości i wystudzić.

Krokiety na smak orientalny0000

Na upieczony naleśnik nałożyć farsz i zawinąć.

Krokiety na smak orientalny000

Panierować w pozostawionym cieście naleśnikowym,a następnie w bułce tartej (lub zmiksowanych płatkach kukurydzianych)

Smażyć na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron