Krokiety z farszem orientalnym
Naleśniki;
4 szklanki mąki pszennej ( szklanka 250 ml )
3 duże jaja
4 – 5 łyżek oleju
3 szklanki wody
3 szklanki mleka
Wszystko dobrze wymieszać i odstawić na 0,5 godziny.
Odlać 150 ml ciasta naleśnikowego (do panierowania)
Z pozostałego ciasta usmażyć naleśniki (przed smażeniem pierwszego naleśnika wysmarować patelnię olejem)
Farsz;
1 kg piersi z kurczaka
750 g mrożonej mieszanki chińskiej
0,5 łyżeczki mielonego imbiru
1,5 łyżeczki pieprzu ziołowego
1,5 łyżeczki soli
1 łyżka sosu sojowego
Piersi pokroić w drobną kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Do podsmażonego mięsa wsypać mrożone warzywa oraz przyprawy.
Całość smażyć do miękkości i wystudzić.
Na upieczony naleśnik nałożyć farsz i zawinąć.
Panierować w pozostawionym cieście naleśnikowym,a następnie w bułce tartej (lub zmiksowanych płatkach kukurydzianych)
Smażyć na gorącym tłuszczu ze wszystkich stron