Krążki cebulowe w płatkach kukurydzianych
Mleko w cieście można zastąpić piwem
250 g płatek kukurydzianych typu Corn Flakes
700 g cebuli
olej
Ciasto;
1,5 szklanki mąki tortowej ( 240 g )
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka mielonego pieprzu
1 jajko
1, 5 łyżeczki soli
1, 5 szklanki zimnego mleka ( 375 ml )
Wszystkie składniki ciasta dokładnie utrzeć
Płatki wsypać do woreczka i rozgnieść wałkiem
Cebule obrać i pokroić na plastry po czym rozdzielić każdy plaster na krążki.
Krążki wrzucić do ciasta, delikatnie całość wymieszać.
Każdy krążek wyjąć z ciasta i obtoczyć w płatkach, następnie smażyć na gorącym oleju z obu stron
Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku