Rolada z ciasta francuskiego na słono

IMG_6838

 

1 płat ciasta francuskiego
100 g serka topionego
1 cebula
350 g dowolnych grzybów
150 g szynki wędzonej
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól,pieprz


Posiekaną cebulkę podsmażyć z grzybami,doprawić solą i pieprzem
Płat ciasta posmarować serkiem topionym (najlepiej półokrągłą stroną łyżki)
Na serze rozłożyć wystudzone grzyby z cebulką,oraz pokrojoną na drobno szynką.
Całość posypać natką pietruszki
Zawinąć wzdłuż dłuższej strony,ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym i posmarować rozkłóconym jajkiem.

IMG_6803
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 30-40 minut.
( Miałam włączone górne i dolne grzanie)
Najlepiej smakuje z barszczem czerwonym.