Rolada warzywna z mielonym kurczakiem

rolada-warzywna-z-mielonym-kurczakiem-0

Zamiast mieszanki chińskiej proponuję użyć włoszczyzny pokrojonej w słupki ( lub startej na tarce o dużych oczkach)

Roladę można także zrobić z tartych na dużych oczkach ziemniaków lub użyć szpinaku.

 

Masa warzywna;

750 mrożonej mieszanki chińskiej

5 średnich jajek

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka mielonej papryki

0,5 łyżeczki pieprzu

0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego

 

Farsz mięsny;

700 g mielonej piersi z kurczaka

3 łyżki posiekanego szczypiorku

3 ząbki czosnku

0,5 łyżeczki pieprzu

1 łyżeczka soli

Wszystkie składniki farszu wymieszać.

Dodatkowo przygotować;

5 plastrów sera żółtego

 

Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem pergaminowym.

Całe jajka rozbełtać z przyprawami.

Warzywa rozmrozić i wymieszać z jajkami, następnie masę równomiernie rozłożyć na papierze pergaminowym.

Piec w nagrzanym piekarniku do 180 ° C przez 30 minut ( grzanie górne i dolne )

Po tym czasie wyjąć blaszkę i na podpieczonej masie rozsmarować farsz mięsny..

Następnie całość zawinąć w rulon, oddzielając delikatnie nożem papier od masy.

Zawiniętą roladę położyć na świeży papier pergaminowy, na wierzch płożyć plastry żółtego sera.

Ponownie całość włożyć do piekarnika na około 25 minut.

rolada

rolada1

rolada2

rolada3

rolada-warzywna-z-mielonym-kurczakiem-1

5 komentarzy

  1. wow rewelacyjny pomysł z tą roladą!! 🙂

  2. Paul pisze:

    Bardzo ciekawy przepis

  3. Taka ja pisze:

    Polecam w 100% 😊 właśnie zrobiłam -przepyszna

  4. Ola pisze:

    Pani Weroniko czy rolada jest dobra na zimno i na ciepło czy lepsza na ciepło?

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

*