Kurczak po Hawajsku

Kurczak po Hawajsku

 

600 g piersi z indyka (lub kurczaka)
6 plastrów ananasa z puszki
1 czerwona papryka
2 ząbki czosnku
2 łyżeczki curry
0,5 łyżeczki suszonej ostrej papryki
1 średnia gałązka świeżego rozmarynu
1 płaska łyżeczka soli
1 łyżeczka maggi do zup
500 ml soku z ananasa z wodą
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Do soku z ananasa dodać odpowiednią ilość wody,tak aby powstało 500 ml płynu.
Mięso pokroić w kosteczkę,posolić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju.
Do podsmażonego mięsa dodać posiekane igiełki rozmarynu,posiekany czosnek oraz pokrojoną w kostkę paprykę i ananas,wsypać curry oraz suszona paprykę
Całość ponownie chwilę podsmażyć,po czym wlać sok z ananasa wymieszany z mąką ziemniaczaną.
Wszystko zagotować,i wlać łyżeczkę maggi lub sos sojowy.
Podawać z ugotowanym ryżem.