Żeberka w miodzie i ketchupie
1 kg żeberek wieprzowych
2 duże cebule
500 g pikantnego ketchupu ( najlepszy z Pudliszek )
1 łyżka musztardy
2 płaskie łyżki miodu
3 ząbki posiekanego czosnku
2 łyżki sosu sojowego
sól, pieprz mielony
Żeberka pokroić na mniejsze części, natrzeć solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w dużą kostkę, następnie wymieszać z ketchupem, musztardą, czosnkiem, miodem i sosem sojowym, następnie włożyć żeberka i wymieszać.
Wszystko odstawić na co najmniej 2 godziny, następnie włożyć do żaroodpornego naczynia i przykryć.
Całość włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 2 godziny.
Najpierw przez 15 minut w 220 ° C , następnie zmniejszyć temperaturę do 180 ° C