Duszone pieczarki nadziewane mięsem,grzybami oraz kaszą jęczmienną

Duszone pieczarki nadziewane mięsem,grzybami oraz kaszą jęczmienną

 

800 g mięsa mielonego
1,5 kg pieczarek
2 woreczki kaszy jęczmiennej perłowej
30 dag grzybów leśnych
1 duża cebula
3-4 łyżki maggi do zup
sól i pieprz do smaku

Dodatkowo przygotować;

2 szklanki słonego bulionu

Kaszę ugotować na sypko
Cebulę pokroić w kosteczkę i poddusić na niewielkiej ilości oleju
Leśne grzyby oraz nóżki z pieczarek pokroić i dodać do cebulki, smażyć aż cała woda wyparuje.
W misce wymieszać surowe mięso z ugotowaną kaszą, dodać grzyby z cebulką oraz maggi, pieprz i sól
Kapelusze pieczarek nadziewać masą mięsną, włożyć do dużej patelni, wlać bulion do 1/3 wysokości kapelusza.
Całość przykryć i dusić około 20 minut.