Naleśniki szpinakowe z twarogiem czosnkowym

Naleśniki szpinakowe z twarogiem czosnkowym

 

450 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego(użyłam w brykietach)
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1,5 szklanki wody
4 jajka
100 ml oleju
1 kopiasta łyżeczka soli
0,5 łyżeczki suszonego czosnku
1 łyżeczka suszonej bazylii
0,5 łyżeczki pieprzu
¼ startej gałki muszkatołowej

Szpinak rozmrozić po czym wszystko razem dobrze wymieszać i upiec naleśniki.
(Patelnię wysmarować olejem,przed pieczeniem pierwszego naleśnika,potem już nie ma takiej potrzeby)

Farsz;
0,5 kg mielonego twarogu
200 g serka śmietankowego z czosnkiem do kanapek
1 pęczek drobno pokrojonej rzodkiewki
sól,pieprz do smaku
Wszystko razem wymieszać(zamiast rzodkiewki można dodać 100 g wędzonego łososia)

Każdy naleśnik wysmarować farszem i zawinąć