Francuskie muffinki z kremem jajeczno-śmietankowym

Francuskie muffinki z kremem jajeczno-śmietankowym

 

(Przepis na 12 muffinek))

1 płat ciasta francuskiego
250 ml gęstej śmietany
3 jajka
3 łyżeczki cukru waniliowego
2 łyżki cukru
dowolne owoce;
użyłam pokrojone plastry świeżego ananasa

Z ciasta wykroić krążki o średnicy większej niż średnica foremki.
Blachę wysmarować lekko tłuszczem, następnie każdą foremkę wylepić ciastem.
Śmietanę, cukier, cukier waniliowy, jajka utrzeć mikserem i wlać do każdej wylepionej ciastem muffinki.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. na około 15 minut.
Po wyjęciu z piekarnika blaszkę odstawić do wystudzenia (masa lekko opadnie).

Upieczone muffiny wyłożyć na talerz i ułożyć dowolne owoce