Galaretkowy sernik z serków homogenizowanych bez pieczenia

4 serki homogenizowane ( każdy po 150 g )

1 galaretka pomarańczowa

1 galaretka agrestowa

1 galaretka przezroczysta

1 galaretka wiśniowa

300 ml gorącej wody na każdą galaretkę

80 g herbatników typu Petitki

 

Dodatkowo ;

1 galaretka cytrynowa

300 ml gorącej wody

2 nektaryny

100 g borówek

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do stężenia

 

Formę keksową o wymiarach 35 x 11 cm; wysokość 7 cm, wyłożyć folią spożywczą, następnie obłożyć spód i boki herbatnikami.

Każdą galaretkę rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystudzenia, po czym wymieszać z serkiem.

Następnie gęstniejący serek z galaretką wylać na herbatniki i włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.

Tak samo postępować z następnymi galaretkami.

Na górze ułożyć borówki i pokrojone w półplasterki nektaryny.

Owoce zalać tężejącą galaretką cytrynową i włożyć na kilka godzin do lodówki.