Tarta francuska z twarogiem i owocami
1 płat ciasta francuskiego
500 g mielonego twarogu
3 łyżki cukru pudru
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 jajko
1 kopiasta łyżka suchego budyniu
1 puszka owoców tropikalnych ( 250 g po odcieku )
1 łyżka cukru trzcinowego
Twaróg wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie dodać budyń i jajko.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Owoce odsączyć i pokroić na mniejsze kawałeczki
Dno blaszki wyłożyć papierem pergaminowym i rozłożyć na nim ciasto
Następnie zagiąć do środka wszystkie brzegi ciasta na około 1 cm.
Na cieście rozsmarować twaróg i rozłożyć owoce.
Przed pieczeniem owoce posypać cukrem trzcinowym ( lub białym )
Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 ° C na około 25 minut ( grzanie górne i dolne )
Twaróg można również rozłożyć bez wcześniejszego zaginania brzegów ciasta, zostawiając około 1 cm wolnego od brzegu.
Do posypania owoców użyłam cukru żelującego bo akurat taki tylko miałam w domu.