Palmiery z ciasta francuskiego
2 ciasta francuskie ( każdy po 275 g )
6 łyżek cukru trzcinowego ( użyłam z Diamantu )
2 kopiaste łyżeczki cynamonu
Jeden płat ciasta rozwinąć i posypać równomiernie 3 łyżkami cukru trzcinowego oraz 1 łyżeczką cynamonu.
Następnie na górę położyć drugi płat ciasta i ponownie posypać cukrem i cynamonem.
Oba ciasta razem zrolować luźno do wewnątrz z obu brzegów (wzdłuż dłuższego boku) aż się złączą na środku.
Kroić na plastry o szerokości około 1 cm , układać na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym ( w szerokich odstępach )
Piec w nagrzanym piekarniku do 200 ° C około 10-12 minut ( grzanie górne i dolne )
Moja rada;
Aby ciasto łatwiej się rolowało, najlepiej rozwinąć go na stolnicy posypanej cukrem kryształem.
Do tego wypieku rewelacyjna jest również gotowa mieszanka cukru z cynamonem