Koperty francuskie z twarogiem i morelą
2 opakowania gotowego ciasta francuskiego ( każdy miał 275 g )
500 g mielonego chudego twarogu
250 g serka mascarpone
4 łyżeczki cukru waniliowego
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka suchego budyniu
12 szt moreli z puszki
Chudy twaróg, serek mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy i budyń utrzeć aż do połączenia składników.
Każdy płat ciasta kroimy na 6 części, na każą cześć kładziemy łyżkę masy serowej i połówkę moreli.
Następnie zlepiamy rogi w koperty i układamy na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200° C na około 15 minut (grzanie górne i dolne)
Zlepione koperty przed pieczeniem można również posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać brązowym cukrem