Koperty francuskie z twarogiem i morelą

Koperty francuskie z twarogiem i morelą5

2 opakowania gotowego ciasta francuskiego ( każdy miał 275 g )

500 g mielonego chudego twarogu

250 g serka mascarpone

4 łyżeczki cukru waniliowego

3 łyżki cukru pudru

1 łyżka suchego budyniu

12 szt moreli z puszki

Chudy twaróg, serek mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy i budyń utrzeć aż do połączenia składników.

Każdy płat ciasta kroimy na 6 części, na każą cześć kładziemy łyżkę masy serowej i połówkę moreli.

Następnie zlepiamy rogi w koperty i układamy na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200° C na około 15 minut (grzanie górne i dolne)

Zlepione koperty przed pieczeniem można również posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać brązowym cukrem

Koperty francuskie z twarogiem i morelą27

Koperty francuskie z twarogiem i morelą29