Babka z Frugo

5 jajek
1 i 1/3 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
2 i ½ szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka letniej wody
1 szklanka oleju
3 małe kisiele Frugo o różnym smaku typu „Słodki Kubek”
6 łyżek zimnej wody

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym na puszystą masę.
Dodać przesianą mąkę z proszkiem oraz letnią wodę i olej.
Każdy kisiel osobno wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody
Ciasto podzielić na 3 części, do każdej części wlać porcję kisielu.
Dużą formę z kominkiem wysmarować i wysypać bułką tartą.
Wlać kolejno porcjami ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 st. około 45 minut.

Babka wychodzi zbita i wilgotna