Ciasteczka serowe

Ciasteczka serowe

 

ciasto;
250 g twarogu
2 szklanki mąki
150 g masła o temperaturze pokojowej
2 łyżki cukru (niekoniecznie)

Dodatkowo;
Dowolne owoce
cukier puder do posypania

Twaróg zmielić lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków.
Wszystkie składniki ciasta zagnieść z twarogiem,włożyć do lodówki na parę godzin.
Schłodzone ciasto podzielić na cztery części.
Każdą część rozwałkowywać na posypanym mąką blacie na grubość około 2-3 mm.
Wykrawać kółka,układać cząsteczkę brzoskwini, jabłka (który może być zanurzony w cynamonie)lub użyć innego owocu,złożyć ciastko na pół.
Zalepić całe brzegi lub ścisnąć tylko w kącikach.
Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st.C około. 10-15 min. aż się zarumienią.
Po ostudzeniu jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem