Mix golonek w musztardowej marynacie

IMG_7882

3 małe przednie golonka wieprzowe (około 1200 g)

4 małe golonka indycze (około 1300 g)

IMG_7845

Marynata;

2 łyżki musztardy
2 łyżki suszonego majeranku
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1,5 łyżeczki soli
2 łyżeczki magii do zup
5 dużych przeciśniętych ząbków czosnku
4 liście laurowe
60 ml oleju

Wszystkie przyprawy (oprócz liścia laurowego)wymieszać z olejem, po czym natrzeć dokładnie oba rodzaje golonek.

Całość odstawić na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie ułożyć golonka w naczyniu i na każdy kawałek mięsa położyć kawałek liścia laurowego.

IMG_7855
Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na około 140 minut, polewając mięso co 40 minut wytworzonym sosem.