Mix golonek w musztardowej marynacie
3 małe przednie golonka wieprzowe (około 1200 g)
4 małe golonka indycze (około 1300 g)
Marynata;
2 łyżki musztardy
2 łyżki suszonego majeranku
1 łyżeczka suszonego rozmarynu
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1,5 łyżeczki soli
2 łyżeczki magii do zup
5 dużych przeciśniętych ząbków czosnku
4 liście laurowe
60 ml oleju
Wszystkie przyprawy (oprócz liścia laurowego)wymieszać z olejem, po czym natrzeć dokładnie oba rodzaje golonek.
Całość odstawić na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie ułożyć golonka w naczyniu i na każdy kawałek mięsa położyć kawałek liścia laurowego.
Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni, na około 140 minut, polewając mięso co 40 minut wytworzonym sosem.