Kokosanki

 

4 białka ze średnich jajek

1 szklanka drobnego cukru

30 dag wiórek kokosowych

Białka ubić na sztywno, następnie dodać porcjami cukier, pod koniec ubijania dodać kokos i skórkę z cytryny. Wszystko wymieszać.

Na blaszce wyłożonej papierem pergaminowym nakładać łyżeczką masę kokosową.

Piec około 15 minut w temperaturze 180 °C

Piec do momentu jak zacz się lekko złocić, pieczone dłużej robią się twardsze.

 

 

Tutaj jest podany przepis na;

Pierniki

Piernik z powidłami, wilgotny i miękki

Ciasteczka z orzechem laskowym

Rożki orzechowe

Klawisze

Ciasteczka pieczarki

Anyżki

Kruche babeczki

Ciasteczka bez jajek i spulchniaczy

Orzechowe ule

Obcięte paluchy

Orzeszki

Półksiężyce z marmoladą

Ślimaczki

Rogaliki krucho drożdżowe z marmoladą

Spiralki z makiem