Mięciutkie ciasteczka a’la biszkopciki
Ciastka przypominają połączenie oponków z biszkoptem.
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki cukru wanilinowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia (15 g)
4 jajka
80 g masła
1/4 szklanki mleka
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać cukier i cukier wanilinowy oraz mleko, rozbełtane jajka i rozpuszczone wystudzone masło.
(Można dodać również parę kropel dowolnego aromatu)
Całość wymieszać (nie potrzeba używać miksera)
Za pomocą dwóch łyżeczek kłaść masę na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. około 9-10 minut.
Rada;
Można odjąć 2 łyżki mąki, a w zamian dodać taką samą ilość gorzkiego kakao.