Rolada serowa z mielonym mięsem
400-450 g sera żółtego w plastrach (proponuję wymieszać z serem wędzonym)
500 g mięsa mielonego
2 ząbki czosnku
300 g pieczarek
1 łyżeczka majeranku
sól,pieprz do smaku
Pieczarki pokroić i podsmażyć.
Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem pergaminowym.
Ser ułożyć na papierze, nakładając pierwszą warstwę brzegami na siebie.
Zapiec 5 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż do rozpuszczenia się sera.
Wyjąć i wystudzić.
Do mięsa dodać pieczarki, posiekany czosnek, majeranek po czym doprawić solą i pieprzem.
Na zimnym zapieczonym serze rozsmarować masę mięsną i zawinąć w rulon.
Całą roladę zawinąć w papier pergaminowy, piec około 20-25 minut w temp.180 st.