Pizza na chlebie

pizza-na-chlebie6

 

12 kromek chleba tostowego
5 jajek
2 kopiaste łyżki mąki
0,5 szklanki mleka
0,5 kg dowolnych grzybów
1 puszka kukurydzy
1 cebula
15 dag szynki
15 dag salami
1 papryka
1 łyżka ziół do pizzy
30 dag tartego sera żółtego

Jajka utrzeć z mąką i mlekiem.
Blaszkę z wyposażenia piekarnika dobrze wysmarować tłuszczem.
Ułożyć kromki chleba na blasze i zalać masą jajeczną.
Na górę ułożyć pokrojone i podsmażone grzyby, osączoną kukurydzę, pokrojone w kostkę szynkę, salami, cebulę i paprykę.
Wszystko posypać ziołami do pizzy, oraz serem.
Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopi, około 15 minut.

 

Można użyć kromek chleba tradycyjnego, ale bez skórki.

pizza-na-chlebie4

Polecam również Pizzę ziemniaczaną

  • Marta

    Pytanie mam odnośnie blachy, jakie wymiary? Bo będę jutro kupować pierwszą blachę i chciałbym wiedzieć 🙂 pozdrawiam, ślinka az mi cieknie.

    • Weronika Chilmon

      Pizze robiłam na standardowej blaszce z wyposażenia piekarnika.

      • Marta

        Dziękuję!