Lambada

Lambada

ciasto;
4 jajka
4 łyżki cukru
4 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka cukru wanilinowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Ubić białka na sztywno ze szczyptą soli, stopniowo dodawać cukier i cukier wanilinowy po czym dodać żółtka i wymieszać, następnie wsypać oba rodzaje mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia.
Piec na papierze pergaminowym w tempetaturze 180 st. około 10-15 minut, na blaszce o wym 40 cm x 24 cm

Masa pomarańczowa:
850 ml soku pomarańczowego (z kartonu)
4 łyżki cukru
2 budynie waniliowe
Z podanych składników ugotować budyń.

Dodatkowo przygotować;
2 puszki mandarynek

Masa śmietankowa:
600 ml śmietany 30%
3 łyżeczki cukru wanilinowego
3 łyżeczki żelatyny
1/3 szklanki mleka

Żelatynę zalać zimnym mlekiem, odstawić aż napęcznieje, po czym rozpuścić.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem wanilinowym, wlać letnią żelatynę i wymieszać.

Na upieczonym biszkopcie ułożyć mandarynki, zalać ciepłym budyniem i odstawić aż ostygnie

Na górę wlać masę śmietankową,dowolnie ozdobić.

Lambada1