Roladki z fetą i pomidorami

Zamiast mięsa wieprzowego proponuję użyć mięsa drobiowego, ponieważ mięso z fetą piecze się wtedy krócej i ser nie wysycha.

 

5 dużych plastrów mięsa wieprzowego ( użyłam z szynki)

15 suszonych pomidorów w oleju

1 kostka sera feta ( 270 g sera )

1 średni świeży pomidor

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

1 duży ząbek czosnku

0,5 łyżeczki zmielonego pieprzu

 

Plastry mięsa cienko rozbić.

Pomidor obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę.

Suszone pomidory i fetę pokroić na mniejsze części, następnie wymieszać z pietruszką, posiekanym czosnkiem, ze świeżym pomidorem i pieprzem , po czym wymieszać.

Na każdy płat mięsa nałożyć farsz i zawinąć bawełnianą nitką.

Roladki podsmażyć na tłuszczu, a następnie dusić do miękkości.