Mintaj w szpinaku

mintaj-w-szpinaku

6-8 kostek mrożonego mintaja

2 opakowania mrożonego szpinaku (razem 900 g)
1 duża cebula
1 kostka sera feta (270 g)
5 ząbków czosnku
około 0,5 świeżo startej gałki muszkatołowej
sól,pieprz do smaku
10-15 dag żółtego sera (niekoniecznie)

Rybę rozmrozić i lekko nasolić.
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, po czym dodać rozmrożony szpinak i dusić aż do wyparowania wody.
Szpinak odstawić, dodać pokrojony ser feta, posiekany czosnek i dobrze wymieszać, następnie doprawić gałką, pieprzem i solą.
Na dno żaroodpornego naczynia wlać kilka łyżek szpinaku, ułożyć rybę i ponownie całość przykryć szpinakiem.

Mintaj w szpinaku00

Naczynie włożyć do nagrzanego pieca do 220 st.C, piec około 25-30 minut.
Pięć minut przed końcem ułożyć parę plasterków żółtego sera i zapiekać aż się rozpuści

Mintaj w szpinaku000000