Waniliowe naleśniki z dodatkiem budyniu
Najlepiej smakują z serem
2,5 szklanki mąki tortowej
2 budynie waniliowe
1 laska wanilii
2 łyżeczki cukru
2 szklanki mleka
2 szklanki wody gazowanej
3 duże jaja
50 ml oleju
Mąkę przesiać, dodać budyń, cukier, mleko, wodę , jajka, olej oraz ziarenka z laski wanilii
Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.
Smażyć z obu stron (przed smażeniem pierwszego naleśnika patelnię posmarować olejem, potem już nie ma takiej potrzeby).
Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem serowym, zawinąć w kopertę, posypać cukrem pudrem i podawać z dowolnymi owocami
Nadzienie serowe;
1 kg mielonego twarogu
2 łyżeczki cukru waniliowego (z prawdziwą wanilią)
0,5 szklanki łyżki cukru pudru
2 żółtka ( niekoniecznie)
Wszystko razem lekko wymieszać