Waniliowe naleśniki z dodatkiem budyniu

waniliowe-nalesniki-z-dodatkiem-budyniu6

Najlepiej smakują z serem

2,5 szklanki mąki tortowej

2 budynie waniliowe

1 laska wanilii

2 łyżeczki cukru

2 szklanki mleka

2 szklanki wody gazowanej

3 duże jaja

50 ml oleju

Mąkę przesiać, dodać budyń, cukier, mleko, wodę , jajka, olej oraz ziarenka z laski wanilii

Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 20 minut.

Smażyć z obu stron (przed smażeniem pierwszego naleśnika patelnię posmarować olejem, potem już nie ma takiej potrzeby).

Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem serowym, zawinąć w kopertę, posypać cukrem pudrem i podawać z dowolnymi owocami

Nadzienie serowe;

1 kg mielonego twarogu

2 łyżeczki cukru waniliowego (z prawdziwą wanilią)

0,5 szklanki łyżki cukru pudru

2 żółtka ( niekoniecznie)

Wszystko razem lekko wymieszać

waniliowe-nalesniki-z-dodatkiem-budyniu