Piersi na kaszy z mieszanką chińską i w zupie cebulowej

Piersi na kaszy z mieszanką chińską w zupie cebulowej9

Zupę cebulową można zamienić na grzybową, a piersi zastąpić klopsami mielonymi.

5 niedużych pojedynczych piersi z kurczaka

3 torebki kaszy perłowej jeczmiennej

750 g mrożonej mieszanki chińskiej

750 ml gorącej wody

200 ml śmietany 30%

2 zupy cebulowe

1 łyżeczka płynnej przyprawy do zup

Marynata do piersi ;

70 ml oleju

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka rozmarynu

1 łyżeczka słodkiej papryki ( lub ostrej)

1 łyżeczka pieprzu ziołowego

2 ząbki posiekanego czosnku

Wszystkie składniki marynaty wymieszać.

 

Piersi wymieszać w marynacie i zostawić na co najmniej 3 godziny ( najlepiej na całą noc )

Do formy o wymiarach 32 cm x 22 cm wysypać kaszę z torebek.

Na kaszę wysypać mieszankę chińską i ułożyć piersi z marynaty.

Zupy wymieszać z gorącą wodą i przyprawą do zup, po czym wlać do do kaszy z warzywami i mięsem.

Całość włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 ° C na 30 minut ( grzanie górne i dolne )

Po tym czasie blaszę wyjąć i całość polać jeszcze śmietaną.

Włożyć ponownie do piekarnika na około 15 minut.

Piersi na kaszy z mieszanką chińską w zupie cebulowejx9

 

piersiiiii