Ciasto bananowo cytrynowe bez pieczenia

Ciasto bananowo cytrynowe

18 szt podłużnych biszkoptów ( około 200 g )

800 g obranych bananów

3 łyżki soku z cytryny

2 galaretki cytrynowe

450 ml gorącej wody

50 ml wody z cytryną ( do nasączenia)

Dno formy o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć biszkoptami, po czym biszkopty lekko spryskać wodą z cytryną.

Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić aż zaczną tężeć.

Banany zmiksować, wlać sok z cytryny i wymieszać.

Do bananów wlać gęstniejącą galaretkę i dokładnie ponownie wymieszać

Następnie masę bananową wlać na biszkopty.

 

Dodatkowo przygotować;

500 ml kremówki 30 %

3 łyżeczki cukru waniliowego

1 galaretka cytrynowa

150 ml gorącej wody

Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić aż zacznie gęstnieć.

Zimną kremówkę ubić z cukrem waniliowym na sztywno i wymieszać z gęstniejąca galaretkę.

Całość wyłożyć na masę bananową tworząc łyżką górki.

Gotowe ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki.

Ciasto bananowo cytrynowe00

Ciasto bananowo cytrynowe000

Ciasto bananowo cytrynowe00000