Twarogowe mini bułeczki

Twarogowe mini bułeczki

 

Ciasto;
400 g twarogu
400 g mąki
250 g margaryny o temperaturze pokojowej
4 łyżeczki cukru wanilinowego
3 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżka gęstej śmietany (opcjonalnie)

Dodatkowo przygotować;
600 g marmolady

Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków,dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,cukier puder i cukier wanilinowy oraz margarynę.
Wszystko zagnieść,gdyby ciasto było twarde,wtedy dodać łyżkę śmietany.

Na posypanej mąką stolnicy rozwałkować cienko ciasto,wykrawać krążki o średnicy około 8 cm.
Na każdy krążek nałożyć marmoladę,uformować kulkę i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia( zlepioną częścią do dołu).
Piec w nagrzanym piekarniku,180 st. przez 15 minut.