Serowe knedle z nektarynkami w karmelu

Serowe knedle z nektarynkami w karmelu

0,5 kg twarogu
1,5 szklanki mąki
2 jajka
1/3 łyżeczki soli
3-4 łyżki roztopionego masła

Karmel;
4 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka soku z cytryny
¼ szklanki rumu

Na suchą patelnię wsypać cukier oraz sok z cytryny.
Mieszać aż cukier się rozpuści, po czym wlać rum i gotować aż sos zgęstnieje.

Dodatkowo przygotować;
5 nektarynek
4-5 łyżek brązowego cukru

Wykonanie;
Ser przecisnąć przez praskę do ziemniaków
Wszystkie składniki ciasta zagnieść wraz z roztopionym masłem i odstawić do lodówki na około 3 godziny (gdyby ser był zbyt mokry, wtedy dodać jeszcze trochę mąki)

Każdą nektarynkę podzielić na 4 części.
W dłoniach rozpłaszczać małe placki ciasta,ułożyć kawałek owocu i dokładnie zlepić.
Wrzucać na osolony wrzątek, po wypłynięciu gotować jeszcze parę minut.
Wyjąć łyżką cedzakową, obtoczyć w karmelu i posypać dodatkowo brązowym cukrem