Kotlety schabowe w cieście czosnkowym lub musztardowym

IMG_3857

 

Tym którzy nie lubią czosnku, proponuję w zamian dodać dwie łyżki musztardy

1 kg schabu

Ciasto;

3 duże jaja

2 łyżki mąki ziemniaczanej

7 ząbków czosnku-przeciśniętego przez praskę

1 łyżeczka słodkiej papryki

1 kopiasta łyżeczka majeranku

1 łyżeczka vegety ( używam Natur )

1 łyżeczka maggi do zup

0,5 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu

IMG_3815

Wszystko dobrze zmiksować

IMG_3821

Schab pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem na cienkie płaty

Każdy płat maczać w cieście i układać na półmisku.

Odstawić na minimum jedną godzinę do lodówki

IMG_3825

Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron

 

WEGETA (2)

  • Kasia Grabowska

    robiłam z musztardą i wyszło pyszne 🙂