Ciasto kajmakowo budyniowe z orzechami

ciasto1
Biszkopt
6 jajek
7 łyżek cukru
2 łyżeczki cukru waniliowego
6 łyżek mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, po czy wsypać obie mąki przesiane przez sito.
Ciasto wylać na blachę o wym 37 X 23 cm gdzie dno wyłożone jest papierem pergaminowym (bez boków). Piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Gorący biszkopt natychmiast po upieczeniu wyjąć z piekarnika,nożem szybko odkroić ciasto od brzegów formy i gorący przerzucić o 180 stopni (do góry dnem)na papier, wtedy jest pewność że nie opadnie.
Zimny biszkopt przekroić wzdłuż na dwie części.

Budyń;
2 czekoladowe budynie (80 g)
0,5 litra mleka
2 łyżki cukru
Ugotować budyń i wystudzić

Dodatkowo przygotować;
1 puszkę masy kajmakowej (400 g)
250 g masła o temperaturze pokojowej
200 g posiekanych orzechów włoskich

Masło utrzeć, dodając porcjami zimny budyń.
Następnie cały czas ucierając dodajemy porcjami masę kajmakową
Na końcu wsypać orzechy i wymieszać.

ciasto2
Masę podzielić na 2 nierówne części.
Większą część masy wyłożyć na dolny biszkopt, przykryć wysmarować pozostałą masą.
Gotowe ciasto posypać garścią mielonych orzechów lub startą czekoladą.
Całość włożyć do lodówki na kilka godzin.