Muffinki ze schabu z szynką parmeńską,pieczarkami i serem

IMG_0330

 

1 kg schabu bez kości
800 g pieczarek
150 g sera żółtego
9 plastrów szynki parmeńskiej

Pieczarki pokroić,posolić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju
Ser pokroić w kosteczkę,wymieszać z podsmażonymi i zimnymi pieczarkami,doprawić solą i pieprzem

IMG_0287
Schab pokroić na 9 plastrów i rozbić na cienkie płaty.
Formę do muffinek wysmarować tłuszczem,w każdą dziurę włożyć kotlet,na to plaster szynki,na końcu dodać farsz z pieczarek i sera.

IMG_0295
Mięso lekko zawinąć na górze,całość przykryć folią aluminiową,włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st,na około 1,5 godziny(15 minut przed końcem zdjąć folię,aby mięso się lekko przyrumieniło)

IMG_0301
Pod formę na muffinki,włożyć blaszkę z piekarnika napełnioną wodą(ponieważ mięso się lekko skrapla i można zabrudzić piekarnik)