Muffinki ze schabu z szynką parmeńską,pieczarkami i serem
1 kg schabu bez kości
800 g pieczarek
150 g sera żółtego
9 plastrów szynki parmeńskiej
Pieczarki pokroić,posolić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju
Ser pokroić w kosteczkę,wymieszać z podsmażonymi i zimnymi pieczarkami,doprawić solą i pieprzem
Schab pokroić na 9 plastrów i rozbić na cienkie płaty.
Formę do muffinek wysmarować tłuszczem,w każdą dziurę włożyć kotlet,na to plaster szynki,na końcu dodać farsz z pieczarek i sera.
Mięso lekko zawinąć na górze,całość przykryć folią aluminiową,włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st,na około 1,5 godziny(15 minut przed końcem zdjąć folię,aby mięso się lekko przyrumieniło)
Pod formę na muffinki,włożyć blaszkę z piekarnika napełnioną wodą(ponieważ mięso się lekko skrapla i można zabrudzić piekarnik)