Mielone z kalafiora

Mielone z kalafiora

 

2 małe kalafiory
2 cebule pokrojone w kostkę
4-5 łyżek bułki tartej ( lub 4 łyżki kaszy manny )
3 jaja
sól, pieprz

3 łyżki posiekanego koperku ( niekoniecznie)

Kalafiory ugotować w osolonej wodzie, po czym utłuc na cedzaku ( niezbyt dokładnie ) i pozostawić na parę godzin aż cała woda ścieknie (najlepiej zrobić to wieczorem)

Do odsączonego kalafiora dodać cebulkę podsmażoną na jasnozłoty kolor, jajka, bułkę tartą ( lub kaszę manną )
Wszystko wymieszać, doprawiając pieprzem i solą, po czym odstawić na co najmniej 0,5 godziny.
Uformować kotleciki, następnie obtaczać w bułce tartej i piec na gorącym tłuszczu.
Są znakomite również na zimno.
Gdyby masa była za rzadka, wtedy dosypać jeszcze bułki tartej.

Mielone z kalafiora1

 

 

Bronisław Wątroba, rudzki fraszkopisarz ze Śląska, po przeczytaniu przepisu napisał go po śląsku w formie fraszki, za co bardzo dziękuję.

Karmynadle ze blumkola

Na trzi jojka dwa blumkole
Krychej w kostka dwie cebule
Tarty żymły sztyry łyżki
Pieprzu ździybko, soli czysty

Warz blumkole w słony wodzie
We durszlaku ugniyść możesz
Pora godzin dyć łodstawić
Coby z wodom mniyj sie bawić

We tygliku smoż cebula
Dosuj żymły – niy chca fulać
Posol, popieprz tyż do smaku
Niy za wiela bo „zakrakom”
Jojka wbij i miyszej trocha
Jak niy – klynknońć ci na grochach

Co z durszlaka i tyglika
Skupluj teroz – niy trza rzykać
Karmynadle ukulane?
-Toż na gorki łolyj dane
Niy piyc dugo bo przipolisz
Ślonski kuchni dyć niy smolisz!

Zjydz na gorko abo niy
Fest smakujom – to sie wiy!

 

.