Risotto z kurczakiem i warzywami

Risotto z kurczakiem i warzywami

400 g piersi z kurczaka
450 g mrożonej mieszanki warzywnej
1 szklanka ryżu
2 łyżeczki curry
0,5 łyżeczki suszonej papryki
2 szklanki bulionu
2 łyżki maggi do zup
1 łyżka masła
sól,pieprz

Ryż opłukać kilka razy na sicie, do momentu gdy woda nie będzie już mętna.
Pierś pokroić na małą kostkę i podsmażyć na maśle.
Do podsmażonego kurczaka dodać curry,paprykę.
Całość wymieszać wsypując ryż i warzywa oraz wlewając szklankę bulionu.
Całość dusić pod przykryciem często mieszając.
Kiedy ryż wchłonie cały płyn,dolewamy kolejną porcję bulionu.
Czynność powtarzamy aż ryż będzie już miękki.
Doprawiamy magii,solą i pieprzem