Brzoskwinie pod jogurtową pianką
Przepis na tortownicę o średnicy 29 cm.
Dowolny spód biszkoptowy lub z ciasta ucieranego.
Masa;
2 jogurty greckie typu LIGHT
300 g serka waniliowego
200 ml zimnego mleka skondensowanego niesłodzonego
3 galaretki cytrynowe lub brzoskwiniowe
8 dojrzałych brzoskwiń
Każdą brzoskwinię zanurzyć we wrzątku na 10 sekund,po czym obrać i podzielić na połówki
Galaretki rozpuścić w 600 ml gorącej wody,ostudzić.
Wykonanie;
Serek wymieszać z jogurtem,dodać ubite mleko skondensowane i gęstniejącą galaretkę.
Połówki brzoskwiń ułożyć na biszkopcie,zalać gęstniejącą masą.
Dodatkowo przygotować ;
2 galaretki o dowolnym smaku
Galaretki rozpuścić w 750 ml wody,po czym gęstniejącą wlać na masę.