Deser bananowo- czekoladowy z Michałkami

IMG_7206

 

Masa bananowa;
2 budynie waniliowe
1 litr mleka
2 łyżki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
2 galaretki cytrynowe
4 średnie banany

Z mleka i cukru ugotować budyń.
Do gorącego budyniu wsypać suche galaretki i wymieszać, dodać rozdrobnione na papkę banany.
Całość dobrze ponownie wymieszać i wlać do połowy szklanek.

Mus czekoladowy;
400 ml zimnego mleka
2 śnieżki
2 płaskie łyżki gorzkiego kakao
2 łyżeczki żelatyny (10 g)
12 szt.cukierków typu MICHAŁKI
1/3 szklanki zimnej wody

Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić aż napęcznieje po czym rozpuścić.
Do zimnego mleka wsypać przesiane przez sitko kakao (wtedy nie będzie grudek)
Do kakaowego mleka wsypać śnieżki i ubić na sztywno.
Na samym końcu wlać letnią żelatynę, wymieszać i wsypać posiekane Michałki.
Mus wlać na zimną masę bananową.
Całość odstawić na parę godzin do lodówki.